Čadca má alarmujúce výsledky

Zdieľajte:

PCR testovanie v Čadci ukazuje alarmujúce výsledky

48% je pomer pozitívnych testov voči všetkým vykonaným PCR testom v postihnutej ČADCI za tento týždeň!
26% a 31% bol pomer pozitívnych testov v predchádzajúcich týždňoch.
Za 3 týždne je z 3.602 testovaných ľudí až 1.383 pozitívnych,
čo je celkom 38%!
Zdroj dát: https://bit.ly/37WlR5W

Dáta o počte vykonaných testov po regiónoch – okresoch neexistujú. Tým pádom neexistujú dáta o pozitívnych testoch po regiónoch-okresoch. Máme len dáta o obciach. Čo s tým? Pátrali sme ako detektív Oriešok po web stránkach jednotlivých asi 54 Regionálnych úradov verejného zdravotnícitva. Namiesto informovania verejnosti zatĺkanie v OPEN DATA dobe! To je digitalizácia po slovensky. Potrebujeme to zmeniť. Aby sme porazili koronu.

Čo treba robiť hneď

Čadca: Pri 48% pozitivite a počte 621 pozitívnych vyhľadaných kontaktov na 100.000 obyvateľov (7-dňová incidencia) za posledný týždeň potrebujete nasadiť vysoké kapacity na dohľadávanie ich okolia, aby ste zamedzili šíreniu vírusu. Veľmi pravdepodobne potrebujete lokálny lockdown do získania výsledkov testovania.

Presuňme sa 3 týždne dozadu

Ako to vyzeralo presne pred tromi týždňami:

  1. Na Slovensku je pozitivita priemerne 10% až 12%.
  2. O pilotnom testovaní nikto netuší, idea príde až o 7 dní.
  3. Čadca nie je kandidátom na pilotné testovanie.
  4. V týždni pilotného testovania je % pozitivity v Čadci 26%.
  5. Nasledujúci týždeň skočí skoro na dvojnásobok…

Aby sme rozumeli: Z vyhľadaných 1.166 kontaktov pozitívnych z predchádzajúceho obdobia sú všetci otestovaní a pozitívny je každý druhý! To je snehová guľa, ktorá vyžaduje okamžitú reakciu, vystopovanie množstva ľudí z okolia pozitívnych a ich otestovanie. Čímkoľvek, antigénnym testom v silne nakazenom regióne v I. kole a následne PCR testom.

Hrach na stenu…

Predpokladáme, že Regionálny hygienik a generálny tajomník služobného úradu: Mgr. RNDr. Xénia Lukáčová, MPH, MHA informuje svojho šéfa a jeho šéfa, že V ČADCI MÁME PROBLÉM. Už 2 týždne informujeme na základe 7 a 14 dňovej incidencie, že Čadca horí! Výsledky testovania potenciálne 90.000 ľudí z okresu Ćadca cez víkend zajtra a pozajtra si nedovolíme tipnúť. Ale Čadca vojde do dejín. Už je jasné, prečo v posledných 10 dňoch zahorela Žilina a Kysucké Nové Mesto.

Nie sme “alias” štatistický úrad, aby sme informovali o dátach a číslach. Interpretujeme to, čo vidíme. Vidíme absolútne zlyhanie vyhodnocovania údajov v tomto okrese. Nevidíme ani náznak nepohody zo zistených skutočností. Tento príbeh beží už 4. týždeň.

Náš návrh

Musíme okamžite analyzovať údaje po okresoch a sústrediť sa na “horiace” okresy. Vysoká pozitivita testov je presne to, čo indikuje MEGA problém. Hlásime to Zuzane Čaputovej, Marekovi Krajčímu aj Igorovi Matovičovi. Pozreli sme si dnešnú prezentáciu ministra zdravotníctva SR. Začal horiacou mapou Európy a komentoval vývoj v Śpanielsku, Francúzsku, Taliansku, Čechách. Na Čadcu nezostal čas. Obávame sa, že je neskoro. Posielame pre dobro ľudí v Čadci túto správu do Televízie JOJ, RTVS i Markízy. Boj s koronou bude bez zmeny prístupu ťažký. Bez dát sme ako v tmavej miestnosti a nevieme, kde sú dvere. Ak tam vôbec sú.

Ak chcete od nás informácie včas a pohodlne do vášho emailu, prihláste sa do nášho Newslettra:

Zdieľajte:

Comments

3 responses to “Čadca má alarmujúce výsledky”

  1. […] Nitra je veľký okres so 160.000 obyvateľmi, pretestovaných bolo 99.175 ľudí, čo je parádnych 62% a 674 pozitívnych robí 0,68%. To je jasný kandidát do prvej ligy testovaných a pri náraste 7D incidencie z 15 na 35 za 14 dní si koledujeme o ohnisko blízko Bratislave. Je to hodinka cesty autom, je tam automobilka, vysoká mobilita Bratislava <=> Nitra a ich vynechanie by bolo veľkou chybou. Čas sa nedá vrátiť späť a Nitru určite tipujeme za Čadcu JUHU. […]

  2. Marek Hýbal avatar
    Marek Hýbal

    Vaša snaha začína prinášať prvé ovocie! Incidencia síce narástla o 30%, ale aspoň údaje o situácii zo stránky RUVZ zmizli.

    1. Ivan Bošňák avatar
      Ivan Bošňák

      No, pani nám aj napísala, že si vyprosuje. A zrušila z web stránky info. Pekne, také slovenské.